dimarts, 11 de maig del 2010

Diumenge 9 de maig – Beijing

Avui segon dia passejant per Beijing. Agafem el metro i anem a visitar la zona olímpica de Beijing 2008.
Ens impressiona positivament per ser una zona immensa, molt oberta i ample, amb música i amb un ambient festiu. Al ser diumenge, hi ha molta gent passejant per aquesta zona, però en cap moment dona sensació d’aglomeració. Cal dir que per entrar a la zona olímpica, també cal passar els habituals controls d’escàner, com en el metro, el tren, ... aquí està tot súper controlat.
Hem vist les instal·lacions estrella, com ara “el cub” (on hi ha la piscina olímpica),

i també l’estadi del “niu d’ocell”.


Hem pogut passejar una bona estona per anar a buscar el metro altra vegada, perquè les distàncies són molt grans.
Llavors hem anat a passejar cap a la zona centre, pels carrers de vianants : el Qianmen da jie, el Wangfujing street, ...
Més cap al tard hem anat a visitar el mercat de menjar que funciona cada dia de 5pm a 9pm al carrer Donghuamen Lu, on es poden trobar els típics pinxos de : escorpins, serp, cavallets de mar, llangardaixos, grills, penis de xai, escarabats d’aigua, etc. També es poden trobar coses més normals com pinxos de fruita, noodles, verduretes, ...





No ens hem atrevit a menjar aquestes delicioses contribucions dels xinesos a la gastronomia; ens hem conformat amb pinxos de carn d’estruç, de xai, i també de fruita.

Beijing sorprèn perquè realment és una gran ciutat, però a diferència de les altres que hem visitat, aquesta no és grisa. Potser per culpa del vent que bufa cada dia, dona la sensació que el cel és més clar, i l’aire és més net.
Hi ha grans avingudes, i dona sensació d’amplitud i no tanta massificació com a d’altres llocs. Tota manera, també hi trobem la part dels “hutongs”, com a record de la Xina tradicional i antiga, amb els seus carrerons estrets, les cases baixes, i un gran ambient de botigues, restaurants ... i gent.
PUBLICA: Isabel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada