divendres, 21 de maig del 2010

Dimecres 19 de maig – Beppu (Japó)

Avui estem baldats d’anar en tren; hem creuat quasi mig país per venir a la illa del sud. Anem per pams.
Ens llevem a les 6.15h (això són vacances?) perquè agafem el primer dels quatre trens que ens porten fins a Beppu.
El tren surt puntualment a les 8h, i ens porta fins a Nagoya, on arribem a les 10:34h.
A les 11.11h sortim amb el típic tren bala japonès que ens porta a més de 300 km/h fins a Osaka, on arribem a les 12.03h. Aquí canviem ràpidament d’andana (és una macro estació) perquè a les 12.22h ja agafem un altre tren bala que ens porta fins a KoKura, on arribem a les 14.48h.
Anem a buscar un altre tren (ara ja no és un tren bala, és un tren balí ...) que ens porta fins a Beppu, on arribem a les 16.24h. Total: gairebé 8,30h en quatre trens diferents.
I si una cosa tenen els japonesos és puntualitat; si el tren arriba a les 12.03, arriba a les 12.03, i si surt a les 12.22h, surt a les 12.22h. Riu-te’n tu de la precisió suïssa. No sabem si això ja ho haviem comentat, però és que ens continua impressionant aquesta puntualitat.
I una altra cosa: a les andanes, les pantalles informatives indiquen on es pararà cada vagó del tren, i així la gent ja es posa ordenadament a fer cua per pujar-hi (tos els vagons van numerats, i n’hi ha amb seient reservat i altres que no). I si no ho posa a la pantalla, està pintat a terra. Doncs bé, la porta del vagó es para just on s’ha de parar! Això és al·lucinant !!
Si els de la Renfe vinguessin aquí, es posarien a plorar d’emoció ...

El primer que hem notat en arribar a Beppu, és molta xafogor. Bé, mentida, el primer que hem notat ha estat la pluja. Després de molts dies de sol i calor, avui ha canviat el temps. I l’altra cosa que hem notat de seguida ha estat la xafogor. Aquesta zona és geotermal, i això es nota molt en l’ambient. Hi ha molta humitat i força escalfor.
Ens ha costat una mica trobar l’alberg, les indicacions no eren molt clares. Estem al Spa Hostel Khaosan Beppu, en una habitació d’estil japonès (amb terra de tatami), i com el seu nom indica, l’alberg té un spa (bé, un “onzen”) privat. Que què és això de l’onzen? Doncs és el típic bany d’aigua termal amb aigua sortida directament de sota terra. Ens podrem fer un bany ben calentó ...
Hem sortit a passejar pel poble, a buscar alguna cosa per menjar, i ens n’hem tornat cap a l’alberg, que avui ja hem passejat força hores amunt i avall (tot i que en tren ...).
A més, a les 20h, l’alberg feia una mena de convit; convidava a tots els hostes a prendre “sake”. Ja sabeu, la típica beguda japonesa.
Això ha anat molt bé, perquè després d’unes quantes “copixueles” de sake, ja parlàvem sense problemes amb els dos canadencs, amb un de Nova York, amb dos holandesos, ... que compartien el sake amb nosaltres.

PUBLICA: Isabel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada