divendres, 28 de maig del 2010

Divendres 28 de maig – Morioka (Japó)

Marxem més cap el nord; a la zona de Tohoku (la part més al nord de l’illa principal de Japó: Honshu). Ens instal·larem a Morioka per visitar diferents llocs del voltant, tot aprofitant el passi de tren de JR .
La regió de Tohoku és bàsicament muntanyosa. Se la considera la zona més rural i a on les tradicions s’han mantingut més arrelades; on millor s’ha conservat l’essència del Japó.

Sortim de Nikko a les 8:10h i arribem a Morioka a les 11:39h , després d’haver fet un canvi de tren a Utsunumiya.
Ens instal.lem al Ryokan on hi passarem les 3 properes nits... Ryokan Kumagai.
Tenim una excel·lent rebuda. En teoria el check-in és a les 16h però només d’arribar ja ens donen l’habitació. Tot seguit ens ensenyen les instal·lacions i ens conviden al seu bar/restaurant a un te i unes pastes; que més podem demanar?.

A les 14:24 agafem un tren bala shikansen fins a Kakunodate. En el tren fem l’activitat que fan molts japonesos: aprofiten per menjar i tot seguit dormir. Nosaltres també ho practiquem; ens comprem unes safates de menjar (que on ho compres t’ho escalfen, s’hi vols; i et donen els coberts i tovalló) i les hem menjat en el trajecte de Morioka a Kakunodate.
Hem de dir que durant el trajecte gaudim d’un paisatge de muntanya espectacular; també amb una paleta de colors verds increïble, i amb molts camps d’arròs. Una meravella.

Kakunodate és un altre d’aquestes petites poblets que conserven l’arquitectura de fa temps com si així retinguessin les glòries del passat. Fundat al S XVII és molt coquetó i la visita és molt agradable. Visitem un gran barri on tot són cases on vivien els samurais. En visitem la més important per dins, on també hi ha un petit museu de roba

i estris de la vida quotidiana de l’època.

Us ensenyem els vestits que es posaven a la nit per dormir: ja veureu que amb això no necessitaven gaire més abrigall (us ho assegurem, a part de grans, molt gruixuts).

Quines casasses.....

no vivien gens malament; pel fet de servir al seu cap com a recompensa rebien terres i diners.


També visitem una casa on fan “miso” i salsa de soja (tot i que no sabem que és el miso, sí podem dir que no ens ha acabat d’agradar el gust)

A les 17:52h tornem amb tren cap a Morioka.
Fem un petit vol per aquesta ciutat –que és més gran i per tant hi ha molt més ambient al carrer - i ens anem a endreçar al Ryokan.
Aquí les temperatures són molt més baixes i al carrer fa fresca. Es nota que estem més al nord i en una zona de muntanya. A banda el dia és rúfol i ha plovinejat a estones.

APUNTS:

El que més fem al dia és treure’ns i posar-nos les sabates. Cada vegada que entres a algun lloc: al Ryokan (o alberg, casa d’hostes,..), a les visites (cases samurais, de geishas, de qualsevol cosa....) , temples,..... cal que et treguis les sabates i et posis unes espardenyes per aquest us. Com que tot és de fusta o tatami cal que es conservi adequadament.
No us ho perdeu: al Ryokan et treus les sabates i et poses les espardenyes. Però per entrar pròpiament a l’habitació que és de tatami cal que et treguis les espardenyes i vagis descalç. I quan entres al lavabo t’has de canviar les espardenyes que portes per unes que hi ha especials per dins dels lavabos. És un no parar de canviar de sabates.

Seguim controlant el tema de les benzineres “aèries” . Encara les anem trobant tot i que n’hem trobat algunes de “terrestres”.


PUBLICA: Isabel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada