dimecres, 5 de maig del 2010

Dilluns 3 de maig – Xi’an

Avui anem a veure els guerrers de Terracota. Com que encara és festa nacional, ens decidim per agafar el tour des de l’alberg, així et recullen i et deixen allà mateix, i no t’has de barallar a l’estació de busos per comprar bitllet i trobar seient. El tour ens costa 160Y per persona.
Sortim a les 9.30h, i abans d’arribar la museu dels guerrers, ja ens fan fer la parada obligatòria a la fàbrica on produeixen “autèntiques peces de terracota”, a veure si ens aconsegueixen fer comprar les típics records dels guerrers, a més de multitud de coses vàries com: peces de roba de seda, peces del zodíac de porcellana, armaris de fusta, ... com si els “guiris” que anem allà haguéssim de decorar la casa.
Un cop superat el tràngol, diuen que ens parem a dinar. A dinar?? Però si són les 11h !! Sembla que dels 6 que anem en el tour (2 japonesos, una noia de nova zelanda, un anglès i nosaltres), n’hi ha 2 que tenen el dinar pagat (ells han pagat 200Y pel tour). Els que havien de dinar decideixen que encara no tenen gana, o sigui que deixem el dinar per després de la visita als guerrers.
Aquest exercit de guerrers de terracota va ser descobert per uns camperols el 1974 quan excavaven un pou. Es diu que es varen fer per a la tomba de Qin Shi Huangdi fa 2.200 anys.


Comencem la visita per la nau central 1, que es va construir sobre la troballa, on es poden veure els guerrers recuperats i en fileres perfectes (prop de 6000 guerrers i cavalls en formació de batalla), així com els treballs de reconstrucció i també moltes figures aixafades pel pes de la terra al cedir la cobertura de fusta que els cobria.


Seguidament visitem la nau 2, que està en excavació on hi ha la cavalleria i soldats. També es poden veure molt d’aprop, dins d’unes vitrines, diferents guerrers com el general, un arquer i altres, encara amb les pintures originals. Seguidament visitem la nau 3, més petita, encara pendent d’excavar i on es creu que es trobava el quarter general de l’exèrcit amb setanta oficials.

Després de la visita, i una vegada els japonesos han dinat mentre nosaltres voltàvem per un poble que s’ha creat al voltant del museu dels guerrers, tornem a l’alberg.Dinem, descansem i marxem a passejar altra vegada per la ciutat. Veiem fer-se fosc mentre ens passegem per la muralla de la ciutat (fa 14 km de llarg i paguem 40Ypp d’entrada).




PUBLICA: Isabel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada