dimarts, 11 de maig del 2010

Dilluns 10 de maig – Beijing

Avui anem a fer la Gran Muralla, el tram entre Jinshanling i Simatai. Ens llevem aviat (5.15h), ja que a les 6h del matí sortim en el tour que hem encarregat a l’alberg per anar a fer aquest “trekking”. El tour val 340Ypp, i inclou el transport, les entrades als 2 trams de muralla, l’esmorzar i el dinar.
La gràcia de fer aquest tour és que el bus et deixa a Jinshanling, i tu fas caminant un tram de 10km de la muralla, i llavors et venen a recollir a Simatai.

Després de 3.15h de bus, hem arribat a l’entrada de Jinshanling. En el bus som 25 occidentals, i cap xinès (bé, sí, el conductor i el guia, que parla un perfecte xinès).
Quan arribes a Jinshanling tens l’opció de pujar amb uns telecabines fins a la muralla, o bé pujar caminant uns 15 minuts d’escales (havíem llegit que era un camí llarg i pesat, i en canvi és una passeig de 15 minuts; deuen haver fet una drecera ...). Els del grup hem pujat caminant.

Comencem a caminar per la muralla amb unes vistes esplèndides i impressionants. Hem gaudit d’un bon dia, perquè no feia calor, ni hi havia gaire gent passejant. S’hi estava molt tranquil i podies anar a la teva, perquè ningú et manava la pressa. La muralla va com una serp per la muntanya, pujant i baixant contínuament, i és realment un plaer passejar-hi.

Després de gairebé 3 hores i mitja de caminada hem arribat a Simatai. Per baixar des de la sortida de la muralla de Simatai ho pots fer caminant (uns 15 minuts) o tens la opció de baixar amb una tirolina que llavors enllaça amb un tall en barca per arribar al poblet (uns 20 minuts).
Allà, en el poblet, ens hem anat retrobant amb la resta de grup.
Després d’estar gairebé dues hores esperant tots plegats, l’únic que s’havia perdut pel camí era el guia. Ningú sabia on era.
Algú del grup ha trucat a l’alberg per explicar la situació, i els de l’alberg ens han dit que no sabien on era el guia, però que continuéssim allà esperant. Més tard ha aparegut el bus amb el conductor, però seguíem sense tenir notícies del guia. Finalment, hem tornat sense ell, i sense aclarir què havia passat.Cal dir que dins la muralla no et pots perdre, ja que només l’has d’anar seguint, o sigui que ... vaja guia que ens ha tocat.
PUBLICA: Isabel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada