dimarts, 18 de maig del 2010

Dilluns 18 de maig – Takayama (Japó)

VISCA EL BARÇA !!!!
(Gerard: avui només d’aixecar-nos –cap a les 6h matí per agafar el tren- tot i ser aviat m’he connectat a Internet per saber qui havia guanyat la lliga. Com no podia ser d’altra manera, ha guanyat el millor ... )

Avui deixem Kyoto.
Marxem cap a la regió de Chubu i en aquesta zona hi ha la regió de HIDA (els Alps Japonesos) on potser la ciutat de referència és Takayama. A la banda est d’aquesta regió, tocant al Mar del Japó, hi ha una extensa zona anomenada Hokuriki, considerada la planúria de Niigata; una de les millors zones arrosseres del Japó.

Bé, feta aquesta introducció agafem el tren a les 7:38 per anar cap a la nostra primera destinació d’avui: Kanazawa. Amb dues hores “comodíssimes” de tren arribem a Kanazawa per visitar-la durant unes 6 hores, ja que a les 16.20 agafarem de nou un tren per anar a dormir a Takayama.
Primer de tot hem de buscar les taquilles de l’estació per deixar l’equipatge i voltar tranquil·lament per la ciutat. Però...... una de les motxilles no ens cap a la taquilla més gran. Sort que, a banda de les taquilles hi ha una “baggage room”, i solucionem el problema; per tant Kanazawa ens espera.
Per moure’s per Kanazawa hi ha un bus turístic , el “Kanazawa loop bus” que et deixa als llocs més turístics, i avui decidim comprar el tiquet (500 Y tiquet) i centrar-nos a les visites que volem fer enlloc d’anar d’un lloc a l’altra gastant sola de sabata.
Primer visitem el “Higashi Geisha”

un altre barri on fa temps les aprenents a geisha rebien formació per a convertir-se en mestresses de l’art de l’entreteniment (=geisha) i visitem per dins una de les cases de geishas que en el passat va funcionar com a tal ( al pis de baix hi vivien les geishas i els propietaris i al pis de dalt és on les geishas actuaven davant els client.



Tot seguit anem a visitar el jardí Kenroku.

Aquest jardí està considerat un dels 3 millors jardins de Japó. La veritat, no sabem si és un dels 3 millors, però sí que ens ha agradat molt. Aquests senyors si que saben fer jardins......

Seguim la visita,... sort que tenim el tiquet del bus, i .... com que fa força calor no se’ns fa tant pesat anar d’un costat a l’altra.
Finalment anem a visitar la zona de Nagamachi i Katamachi, on pots passejar per uns carrers on hi ha les cases “a l’estil samurai” en les quals hi varen viure els temibles guerrers i les seves famílies a mitjan del segle XIX. Hem buscat bé per dins els jardins, però no hem trobat cap guerrer ....

A les 16:20 agafem de nou el tren per anar fins Takayama; on hi arribem a les 18:39 (puntualitat britànica). Aquest tren és de gasoil, ja que aquesta línia és de muntanya i només fa que passar per túnels, ponts, ... Pel camí també hem estat molta estona passant pel costat de camps d’arròs negats d’aigua, ja que aquesta zona és una important zona arrossera del Japó.

En arribar hem trobat l’alberg de seguida , i hem sortit a passejar una mica pel poble, per veure l’ambient, que per cert ja s’havia acabat, perquè a les 18h tanquen les botigues i ja no queda ningú pel carrer.
Estem a l’alberg J-Hoppers, a 3 minuts escassos de la estació JR de Takayama. Només d’arribar la sensació que ens dóna és que serà molt tranquil, ja que es petitó i molt acollidor. Ens ha tocat una habitació d’estil tradicional tatami (12.000 Yens les 2 nits amb bany compartit)

PUBLICA: Isabel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada