divendres, 7 de maig del 2010

Dijous 6 de maig – Pingyao

Això sí que són vacances.
Avui no ha sonat el despertador, ens hem llevat quan ens hem despertat, hem tingut temps per fer un bon esmorzar i badar.
Avui no hem tingut cap contratemps ni ensurt. Només ens hem dedicat a passejar per aquest tranquil poble.



Hem llogat dues bicicletes per 10 yuans cadascuna/tot el dia.
Hem anat a visitar el Temple budista de Shuanglin a 7 Km de Pingyao (entrada 25Y pp). En arribar, a la porta d’accés al temple hi havia una paradeta de begudes amb el venedor. Ens ha fet la senyal d’on havíem de deixar les bicis, i tot seguit ens demana 2 Yuans per bicicleta per deixar-les aparcades. Aquí també existeixen els vigilants de pàrkings sense llicència ... Nosaltres hem pagat per assegurar-nos que en sortir del temple les bicicletes ens estarien esperant.

Tornant hem estat passejant amb la bicicleta pel poble de muralles endins: pels petits carrerons i les diferents portes de la muralla. Hem pogut veure que a banda dels dos o tres carrers principals on hi ha tot de restaurants, bars i botiguetes , existeix un poble autèntic on es manté la vida al marge del turisme.

Per visitar la infinitat de patis interiors, temples i pujar a la muralla cal comprar un tiquet únic per 120 yuan. Aquest tiquet no serveix per visitar el Temple de Shuanglin, la Torre del Mercat i dos llocs més que ara no recordem i no hem visitat.

Un cop cansats i amb el cul adolorit, a mitja tarda hem tornat les bicicletes i ens hem dedicat a seguir vaguejant pels carrers del poble.



Hem vist fer-se fosc tot prenent unes “cervesotes” i parlant amb la gent del bar.


Realment ha sigut un dia tranquil i relaxat; a punt per demà marxar cap a Beijing, la capital.



PUBLICA: Isabel

1 comentari: