dijous, 15 d’abril del 2010

Dijous dia 15 - Hong Kong

















Avui hem passejat per l'illa de Hong Kong. Primer hem anat a la zona de Sheung Wan. Hem agafat el tramvia (els centenaris tramvies de Hong Kong són la única flota de tramvies de 2 pisos i laterals de fusta que existeixen al mon. Cobreixen el recorregut de 16 km que va de est a oest de l'illa de Hong Kong pel mòdic preu de 2HKD el trajecte. Pagues al sortir)

A Sheung Wan hi ha moltes botigues de peix assecat, així com una zona d'herbes medicinals. Hem trobat a les botigues uns pots plens de bitxos rars, i d'altres de més coneguts com estrelles de mar, cavallets de mar, pops, calamarssets ... tots assecats i ben guardats.









Hem continuat la ruta anant cap a la zona del SoHo. Aquí hem fet un troç de les escales mecàniques més llargues del món (transporten la gent per un recorregut de 800 metres, des de Queen's road central pel SoHo fins a Conduit Road, en 20 minuts).
Hem visitat el Weastern Market, un mercat remodelat el 1906, ple de paradetes de roba i un restaurant a la part de dalt.Hem continuat fins a la zona de Central, per anar a veure la zona del port i la vista de l'altra banda : el Kowloon.
La veritat és que la vista s'assemblava a la de l'any passat a Àustria: és a dir una boira baixa i pixanera que no deixava veure gaire res. A banda que des del matí anava plovent i a la tarda l'ha deixat anar de veritat; per sort només una estona. Res a veure amb la pluja de Tunxi.













































La imatge de Hong Kong és la d'una ciutat en majúscules. Els edificis són espectaculars. També hi ha una part antiga amagada entre els moderns edificis de centres comercials. Pots trobar les botigues més imporants del món: n'hi ha que tenen edificis amb el seu nom !! Edifici Armani, Edifici Luis Vuitton, ... i a dins tot eren botigues de la seva marca (colònies, bombons, vestits, ... coses que nosaltres no sabiem ni que fabricaven ... je,je)
Alguns edificis de la part de Central es comuniquen els uns amb els altres amb uns passejos elevats i coberts que et permeten passar per sobre els carrers i per sobre el trànsit, i sense mullar-te.
I això per no parlar del nivell de vida: jo (Gerard) mai no havia vist en una ciutat ni d'Europa ni de la resta de món un parc automovilístic tant impressionant. Pel carrer, incomptables Mercedes Classe S, Audi A8, Lotus, Porsche, Bentleys, BMW Serie7, Lotus, algun Rolls Royce ... realment al·lucinant. La Roser mira dins les botigues mentre jo miro a fora el carrer. Cadascú el seu tema ...
Tot és desmesurat i a l'engròs. A banda que els centres comercials són diferents dels que coneixem a Catalunya: el format de les galeries, el disseny de les botigues, la grandiositat de tot en general. Això és tot a l'engròs. Hi ha molta gent occidental aquí, i es nota que estan vivint i treballant aquí.
Tot és ordenat, net, la gent és educada, ... només t'han de veure amb la guia a la mà mirant el nom del carrer, perquè et preguntin si et poden ajudar en alguna cosa ...
Bé, com veieu, Hong Kong també ens ha impressionat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada