dilluns, 14 de novembre del 2011

KATHMANDU (NEPAL)

Varem arribar a NEPAL el dijous 10 de novembre. De seguida varem començar a passejar pel centre de Kathmandú: plaça Durbar i voltants.
Per sort varem tenir un dia ben maco de sol i cel blau. Que va durar aquell dia i el següent, ja que ara que som a la zona on podriem veure els Annapurnes i altres muntanyes impressionants molt aprop, hi ha una boira que no deixa veure res de res.



 Aquí al fons es veu l'estupa de Swayambhunath, que és on varem anar tot seguit. Aquesta estupa és un temple budista també anomenat el temple dels monos (n'hi ha forces). Per pujar hi ha 365 escalons, i des de dalt hi ha una vista preciosa de tota la ciutat. Aquesta estupa (com totes) té dibuixats els ulls de Budha, que tot ho vigilen. La cúpula blanca representa la terra, mentre que l'estructura de 13 nivells en forma de niu d'abella de la part superior simbolitza les 13 etapes que l'home ha de superar per aconseguir el nirvana. A la base central de l'estupa hi ha les rodes d'oració, gravades amb el "mantra sagrat", que és : om mani padme hum (benaurada sigui la flor del lotus).
Era molt maco perque tota l'estona es sentia la cançó del mantra, mentre tots els peregrins anaven fent voltes a l'estupa fent girar les rodes d'oració.



 Vista de Kathmandú des de l'estupa al fer-se fosc.
 I aquesta era la vista del primer dia des de Kathmandú. Com podeu veure ja es veien alguns pics blancs de muntanyes.
 I aquesta és la vista que tenim ara desde Nagarkot. Aquí darrera nostre hi ha pics de més de 6000 i 7000 metres. Fins i tot es veu l'Everest a la llunyania. Què us sembla? Es veuen bé o no?
O potser només veieu boira?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada