dilluns, 14 de novembre del 2011

2n dia a NEPAL (BUNGAMATI, PATAN, PASHUPATINAH I BOUDHANATH)

Petit poble de Bungamati, una clàssica ciutat medieval d'estil Newar. La població newar de la vall de Kathmandu és d'un 6% del total del pais, amb idioma propi diferent del tibetà, el nepalès i l'hindú, i un dels més difícils del món. Són excel·lents grangers i comerciants, i tenen un estil de vida comunitari.


 És l'època de la collita de l'arrós i el posen a secar al sol.





 Aquest és el vestit tradicional de l'home newar

Arribem a PATAN, i visitem la plaça Durbar. Antigament era una ciutat-estat independent, i ara gairebé sembla un suburbi de Kathmandu, separada només pel riu Bagmati. Tot i així la seva espectacular plaça Durbar està molt ben conservada i té possiblement la millor col·lecció de temples i palaus de Nepal.




 Això és PASHUPATINATH, el principal temple hindú de Nepal, que s'alça a la vora del riu sagrat Bagmati. Aquí hi ha els crematoris on cremen els morts a l'aire lliure, després de purificar-los amb l'aigua del riu sagrat.


 Estan cremant cossos humans.

 Estupa de Boudhnath: aquí cada tarda també es reuneixen centenars de peregrins per realitzar les voltes rituals sota la cúpula sota l'atenta mirada dels ulls de Budha.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada